Este cea mai delicioasa ciorba de loboda pe care am servit-o vreodata! Isi merita locul in topul celor mai bune ciorbite vegetariene...( reteta Dianei, multumesc tare mult pentru aceasta reteta de vis, am mai modificat-o putin in sensul ca galustele erau cu branza de vaci)
Ceapa cu morcovul si cu putina apa se calesc in doua linguri de ulei.
Se adauga si ciupercutele apoi doua cani de apa si se lasa sa fiarba.
Loboda se spala, se freaca cu sare, apoi se clateste si se adauga in ciorba. Cat fierbe loboda facem galustele:
Se amesteca ingredientele si se facem galustele ca pe papanasi. Sarea, ceapa verde si mararul competeaza gustul delicios al galustelor.
Cu mana luam cate putin facem galustele si le dam drumul in oala de ciorba la care in prealabil am facut focul mai mic si am mai adaugat o cana de apa rece astfel incat sa nu fie in clocote cand punem galustele.
Galustele cand sunt gata se ridica la suprafata ciorbei rapid.
Adaugăm în ciorbă pătrunjel tocat, leuștean și mărar, o cană de borș proaspăt și una de iaurt și mai lăsăm sa fiarbă puțin.
La final, turnăm în oală o cană cu smântănă amestecată cu puțină făină (ca să nu se brânzească), și din nou mai punem mărar și leuștean tocat, potrivim gustul de sare și stingem focul.
Mmmm miroase divin!