Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 23 Apr 2016 | 9500 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 legături lobodă 2 morcovi mici 1/2 țelină mică 4 fire ceapă verde 2 linguri orez brun 2 gălbenușuri 2 linguri smântână 2 linguri oțet 1 legătură mare leuștean sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână:

Spălăm loboda și o lăsăm la scurs. Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt. Curățăm  și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare. Călim ceapa, morcovul și țelina în 2-3 linguri de ulei.  Adăugăm imediat și 1 litru de apă fiartă. Între timp spălăm bine și orezul în câteva ape și îl adăugăm în oală. Mai adăugăm 1 litru de apă fiartă și lăsăm la foc potrivit aprox. 10 minute. Adăugăm loboda. Într-un castron amestecăm cele 2 gălbenușuri cu smântâna și oțetul. Punem un polonic din zeama în care au fiert legumele peste amestecul de ou cu smântână și amestecăm bine. Trebuie amestecat continuu în momentul turnării sosului de smântână pentru a nu se coagula. Se potrivește gustul cu sare și oțet. Se stinge focul. Se adaugă leuștean proaspăt tocat mărunt. Nu uitați să păstrați câteva frunzulițe pentru a le adăuga în farfurie la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

27.04.2016, 12:19

Buuna!!!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:19

Ancutsa 1

08.08.2016, 19:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]