Ciorba de loboda si cartofi

de Panacris in Ciorbe, 2 Apr 2017 | 11738 vizualizari

 

;) O nouă premieră în bucătăria Panacris ;) Nu credeam că va veni această zi așa curând :) Da, am niște reminsecențe prinvind: loboda, leușteanul, ștevia și borșul :D Dar, ușor, ușor, am început să mă împrietenesc cu ele :D Mai am un hop, :D ștevia =))  Daaaa, știu că ptr voi e ceva normal o astfel de ciorbiță, dar ptr familia Zmeilor e mai greu de digerat :D :)))  Chiar că e una dintre retetele de post economice, chiar economice ;) Majoritate ingredientelor sigur sunt în cămara fiecăruia ;) Iar ștevia și ceapa verde nu costă mai mult de 4 lei ;) Gata cu vorba, să trecem la treabă.

 

INGREDIENTE

  • Lobodă roșie și alba 4 legături mari,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Ulei de floarea sarelui 2-3 linguri,
  • Morcov 2 bucăți,
  • Țelină o felie de cca. 50 g,
  • Leuștean 2 fire,
  • Pătrunjel ½ legătură,
  • Cartofi 4 bucăți mari,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Borș cca. 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda si cartofi:

Ceapa galbenă și cea verde se curata, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în uleiul de floarea soarelui, cu o jumătate de cană de apă. După ce a devenit translucidă, se adaugă morcovul, țelina și cartofii, curățați și mărunțiți, lăsându-se la înăbușit cca. 10 minute. Se adaugă loboda curățată și tăiată fideluță, se asezonează de sare și piper, se completează cu cca. 2000 ml de apă, apoi se lasă la fiert la foc mediu cca. 2 de minute. După acest interval de timp, se adaugă verdețurile tocate mărunt și borșul, lăsându-se la fiert încă vreo 5 minute la foc mic. 

 

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Se servește ca atare sau cu smântână, dacă nu e perioadă de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu tarhon