O ciorbita racoritoare pe care noi o servim cu placere pe tot parcursul verii si toamna, intrucat imi fac provizii de loboda si stevie, in congelator.
Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le calim usor in 2-3 linguri cu ulei, pana se inmoaie putin.
Adaugam o lingurita de sare si 500 ml apa , lasand sa se fiarba bine legumele.
Intre timp spalam loboda si stevia , apoi le oparim in 2 litri de apa clocotita. Scurgem apoi stevia si loboda si le tocam marunt, dupa care le adaugam peste zarzavatul fiert. Adaugam si apa in care am clocotit verdeata ( devenita rosie, de la loboda ).
Lasam cateva clocote, dupa care adaugam cca 1 litru de bors de casa ( fiert in prealabil ).
Batem spuma 4 oua cu un praf de sare, dupa care le prajim bine in 4-5 linguri de ulei. Taiem omleta in bucati mici pe care le punem in ciorba si lasam ca aceasta sa mai dea 2-3 clocote.
Potrivim de sare si oprim focul. Presaram leustean verde, tocat.
Noi am servit cu mamaliguta rece si ceapa .