O ciorba perfecta pentru vremea rece de afara!
Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute.
In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert.
Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici.
Cand fierbe apa punem toate legumele in apa clocotita. Adaugam si carnea si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand legumele si carnea sunt aproape fierte adaugam orezul spalat si potrivim de sare si piper. Tot acum adaugam si usturoiul curatat si pisat marunt.
In momentul in care orezul este fiert, intr-un bol amestecam faina cu laptele/smantana si adaugam cateva linguri din ciorba calda, apoi turnam in ciorba si amestecam.
Lasam sa mai dea o data in clocot.
Adaugam patrunjelul verde tocat si oprim focul.
Servim cald cu ardei iute!
1
in loc de orez puteti pune cartofi
2
ciorba poate fi facuta si cu tarhon
3
puteti pune si sucul de la ardei iute murat pentru a acri ciorba