Ciorba de pasare, cu zeama de varza

de Ina in Ciorbe, 2 Ian 2014 | 19671 vizualizari

 

Nu-i asa ca tanjiti dupa o ciorba acra , dupa atatea mancaruri grele servite de sarbatori? Mie tare mi-a fost pofta si tocmai ce-am preparat una si-am servit o portie fierbinte.

 

INGREDIENTE

  • tacamuri de pasare ( eu am avut de la o gaina de curte )
  • un morcov
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • un borcan de rosii in bulion ( 800 g )
  • 1,5 litri zeama de varza
  • leustean maruntit
  • 3 oua pentru dres
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pasare, cu zeama de varza:

Dupa ce curatam si transam gaina, spalam bine bucatile de carne ( eu am folosit aripile, tartita, gatul, spatele , pipota, inima  si ficatul ) si le punem la fiert in  2-3 litri cu apa cu putina sare. Spumuim de doua trei ori, apoi adaugam legumele spalate si feliate marunt. Lasam la fiert pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. ( Gaina mea a fost cam batrana, ca a fiert vreo 2 ore :P  ) Avem grija sa completam cu apa fierbinte, daca zeama scade sub nivelul bucatelelor  de carne.

Cand carnea este fiarta, turnam rosiile maruntite , lasam sa clocoteasca 5 minute, apoi adaugam zeama de varza . Dupa inca 2-3 clocote , batem 3 oua cu un praf de sare si le turnam in fir subtire in ciorba clocotinda, amestecand usor cu o paleta. Oprim focul si presaram leusteanul maruntit. 

Punem  repede in farfurii si servim, ca miroase prea bine si  pofta  e mare  :))) 

 

TIPS-URI

1

Nr. de portii inseamna o oala de 5 litri cu ciorba.

2

In functie de cat de sarata este zeama de varza, completam sau nu gustul de sare , cu sare de bucatarie.

3

Pregatiti mai multa zeama de varza, sa nu patiti ca mine :D De buna ce este, am baut atat de multa goala, ca m-am dus si-am adus alta pentru ciorba :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pasare, cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]