Ciorba de pastai verzi cu carnati afumati

de Rahela Velicu in Ciorbe, 20 Iun 2018 | 2837 vizualizari

 

Una dintre cele mai gustoase ciorbe de sezon. Garantat! 

 

INGREDIENTE

  • 400 g pastai verzi
  • 1 dovlecel mic
  • 2 cepe
  • 3-4 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3-4 carnati afumati
  • 150 g smantana
  • 50 ml ulei
  • marar
  • tarhon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pastai verzi cu carnati afumati:

Tocam ardeiul si morcovul cubulete. Ceapa o taiem julienne si le punem in 50 de ml ulei sa se caleasca.

Le lasam 10-12 minute la calit, dupa care adaugam 2 cani de apa, cartofii taiati cuburi, pastaile taiate in 2 sau in 3, depinde cat de mici le doriti si tarhon.

Acoperim cratita cu un capac si lasam 10 minute la fiert.  Adaugam carnatii taiati rondele si dovlecelul taiat in cuburi mici. Mai lasam inca 10-15 minute la fiert. Adaugam la final mararul tocat marunt si lasam 5 minute la racorit. Smantana o punem intr-un bol incapator in care vom adauga in fir subtire 2 polonice de ciorba fierbinte. Dizolvam bine smantana, apoi o turnam tot in fir subtire in ciorba si amestecam in acest timp.

TIPS-URI

1

Daca nu agreati prajelile, puneti toate legumele la fiert de la inceput.

2

In loc de carnati afumati, puteti folosi orice tip de afumatura: costita, kaiser, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pastai verzi cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca