Ciorba de perisoare

de izulika in Supe/Ciorbe, 17 Aug 2010 | 9107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mijlocii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 telina mica
  • 1 morcov potrivit
  • 1 cartof
  • 1 legatura partunjel verde sau leustean
  • 1 varf de lingurita piper
  • 1 lingura delicat
  • bors la plic sau la sticla
  • 1 lingura orez
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 70 g pasta tomate

Pentru perisoare avem nevoie de:

  • 300 grame de carne mix (porc si vita)
  • 1 lingura cimbru
  • 1 varf de lingurita piper
  • 1 lingura gris
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei
  • 2-3 lingurite delicat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Intr-o oala se pune apa la fiert

intre timp legumele se spala,si se curata apoi ardeii se toaca cubulete mici, ceapa se toaca marunt, telina,morcovul,cartoful,rosiile se rad pe razatoarea mare si se pun peste apa la fiert.

Intre timp carnea si condimentele se amesteca bine iar dupa ce legumele sunt fierte se formeaza perisoare umezind mana cu ulei si otet pentru a nu se farama la fiert.

Se adauga si perisoarele si se lasa sa fiarba la foc mic,adunand spuma din cand in cand,

dupa ce perisoarele au fiert se adauga pasta de tomate si orezul.

Cand orezul este fiert se adauga bors,delicat,piper dupa gust.

Apoi se toaca usturoiul marunt si se adauga in ciorba lasand sa mai dea cateva clocote, la sfarsit se inchide focul si se adauga patrunjel tocat marunt si/sau leustean.

TIPS-URI

1

se poate servi cu smantana si ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

yafa 1

18.08.2010, 16:04

Ce bunatate de ciorbita, a mai ramas un strop si pentru mine?

izulika 1

18.08.2010, 23:26

a ramas serveste eu dau ciorba tu aduci ardeiul iute

Bucataras Medi 1

19.08.2010, 08:05

ce bine arata si ce buna trebuie sa fie........mmm.............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu zucchini si rosii