Ciorba de perisoare

de Zamfira in Ciorbe, 15 Apr 2012 | 3234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 telina
  • radacina patrunjel
  • 2-3 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 gulie
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • bulion
  • otet sau bors
  • leustean si patrunjel verde
  • smantana

Perisoare:

  • 700 gr. carne tocata de pui
  • 1 ou
  • 150 gr. orez
  • 1 ceapa mare
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Curatam legumele si le punem la fiert in apa cu putina sare. Adaugam de la inceput bulionul si leusteanul. 

Pregatim perisoarele: amestecam carnea tocata de pui cu ceapa tocata marunt, oul intreg, orezul spalat, sare si piper.

Dupa 30 minute de fierbere incepem sa adaugam perisoarele. Formam mici bilute din compozitia pregatita. Lasam sa fiarba impreuna cu legumele inca 20 minute. Se poate adauga si o lingura de ulei.

Oprim fierberea ciorbei pentru a adauga otetul (borsul) si smanatana. 

Am adaugat 4 linguri de otet. La smanatana (400 gr.) am adaugat putina faina (2 linguri) am amestecat si am adaugat putina ciorba fierbinte si abia apoi am adaugat totul in ciorba. In final adaugam patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta