Ciorba de perisoare

de Maria_Laura in Ciorbe, 3 Feb 2014 | 4568 vizualizari

 

Ciorba de legume cu perisoare sau ciorba cu oase (carne) cu perisoare!

 

INGREDIENTE

  • 6 morcovi
  • 4 radacini patrunjel
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1-2 oase de porc (dar sa aiba si putina carnita pe ele) sau carne de pui sau chiar fara carne (fiecare dupa preferinte);
  • rosii sau bulion
  • 50 gr. orez (optional)
  • otet
  • 2 oua
  • leustean
  • Pentru perisoare:
  • 500 gr carne macinata
  • 1 ou
  • frunze patrunjel
  • 1 catel usturoi (optional)
  • sare si piper
  • 2-3 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Perisoarele:

Carnea macinata se amesteca cu oul, frunzele de patrunjel, usturoiul, grisul, sare si piper. Se formeaza perisoarele.

Toate legumele (in afara de rosii) se toaca marunt si se pun la calit; cand s-au patruns bine, se adauga apa (~4 litri) si oasele pt ciorba. Se lasa sa fiarba toate foarte bine, apoi adaugam rosii tocate marunt sau suc de rosii. Se condimenteaza dupa gust. Spre sfarsit se adauga perisoarele.

Cand toate sunt fierte, se ia ciorba de pe foc si se lasa sa se "linisteasca" (~20-30 min). Apoi ouale se bat bine cu furculita si se pun in ciorba... (in ouale batute adaugati cate putin ciorba pt a nu se face "zdrente" si ciorba sa fie fina).

Se acreste dupa gust!

Se serveste cu smantana si ardei iute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (6)

Aurelia 07_07 1

03.02.2014, 17:54

deyutzky 1

03.02.2014, 17:54

Rocsi 1

03.02.2014, 21:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]