Ciorba de perisoare

de Maria_Laura in Ciorbe, 3 Feb 2014 | 4526 vizualizari

 

Ciorba de legume cu perisoare sau ciorba cu oase (carne) cu perisoare!

 

INGREDIENTE

  • 6 morcovi
  • 4 radacini patrunjel
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1-2 oase de porc (dar sa aiba si putina carnita pe ele) sau carne de pui sau chiar fara carne (fiecare dupa preferinte);
  • rosii sau bulion
  • 50 gr. orez (optional)
  • otet
  • 2 oua
  • leustean
  • Pentru perisoare:
  • 500 gr carne macinata
  • 1 ou
  • frunze patrunjel
  • 1 catel usturoi (optional)
  • sare si piper
  • 2-3 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Perisoarele:

Carnea macinata se amesteca cu oul, frunzele de patrunjel, usturoiul, grisul, sare si piper. Se formeaza perisoarele.

Toate legumele (in afara de rosii) se toaca marunt si se pun la calit; cand s-au patruns bine, se adauga apa (~4 litri) si oasele pt ciorba. Se lasa sa fiarba toate foarte bine, apoi adaugam rosii tocate marunt sau suc de rosii. Se condimenteaza dupa gust. Spre sfarsit se adauga perisoarele.

Cand toate sunt fierte, se ia ciorba de pe foc si se lasa sa se "linisteasca" (~20-30 min). Apoi ouale se bat bine cu furculita si se pun in ciorba... (in ouale batute adaugati cate putin ciorba pt a nu se face "zdrente" si ciorba sa fie fina).

Se acreste dupa gust!

Se serveste cu smantana si ardei iute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]