Ciorba de perisoare

de Rahela Velicu in Supe/Ciorbe, 5 Mai 2018 | 8412 vizualizari

 

Preferata noastra :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata porc
  • 150 g orez
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 ou
  • 4-5 linguri pasta de tomate / bulion
  • 50 ml ulei
  • 100 g smantana
  • leustean
  • patrunjel
  • sare
  • sare de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Tocam ceapa julienne, morcovul il dam pe razataoare mare, iar ardeiul il tocam cubulete. Le calim impreuna doar pana se patrund putin, 7-8 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa si lasam la fiert.

Pregatim intre timp perisoarele: punem orezul pentru 10 minute in apa clocotita si lasam la foc mic sa fiarba. 

Jumatate din orez il amestecam cu carnea tocata, cu ou si cu patrunjel verde tocat marunt. Formam perisoare pe care le punem usor in ciorba. Restul de orez prefiert il adaugam si pe el in ciorba. Lasam la fiert 25-30 de minute.

La final adaugam leusteanul, sare si sare de lamaie dupa gust. Dupa ce-i stingem focul ciorbei, o dam deoparte. Punem smantana intr-un bol incapator si o diluam cu 2 polonice de ciorba fierbinte. Apoi turnam smantana in ciorba in fir subtire si amestecam in acelasi timp sa nu se " branzeasca". 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste(macrou)