Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza

de stefy_a in Ciorbe, 27 Dec 2018 | 2644 vizualizari

 

"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • Perisoare:-
  • 450 g de carne tocata de porc (eu folosesc pulpa de porc pe care o toc acasa) -
  • 2 linguri gris 
  • 1 albus 
  • 1 morcov
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • Ciorba:
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu sau verde
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 gogosar
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ceapa
  • 250 ml zeama de varza
  • 200 ml smantana
  • 1 galbenus
  • sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza:

Se spala ceapa, ardeiul gras, gogosarul, radacina de patrunjel si morcovul, se taie marunt si se pun la fiert in apa.
Cand legumele sunt fierte, se pregatesc perisoarele.
Compozitia de perisoare se pregateste din ingredientele de mai sus si apoi se modeleaza mai mari sau mai mici dupa gustul fiecaruia, cu mainile unse cu putin ulei sau cu apa.
Perisoarele astfel formate se asaza pe un platou si cand sunt gata toate se pun in oala in care fierb legumele si se continua fiertul la foc mic.
Cand au fiert perisoarele, se pregatesc amestecul de smantana.
Smantana se amesteca cu galbenusul si peste amestec se adauga 2-3 linguri de ciorba, se omogenizeaza si se adauga treptat cu o lingura in oala.
Cand aproape da in clocot ciorba, se inchide focul si se adauga patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

pe 25.01 la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de loboda cu perisoare