Ciorba de perisoare cu zeama de varza

de MOKUSKA in Ciorbe, 18 Feb 2014 | 3510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 felie de telina radacina
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de bulion
  • pasta de ardei ( am folosit amestec de gogosari si capia facut de mine)
  • 1 legatura de leustean
  • 3 cani mari zeama de varza ( in functie de cat de sarata e zeama de varza se completeaza cu apa)
  • ulei pentru calit

Perisoare:

  • 350 g carne tocata amestec vita,porc
  • 2-3 linguri de orez
  • 1 ou
  • leustean tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu zeama de varza:

Se curata morcovul, pastarnacul, telina si se da prin razatoare, se toaca ceapa marunt. Se calesc in putin ulei cu putina apa, se toarna putina apa peste si se lasa la fiert, dupa 15 minute se adauga zeama de varza, bulionul si pasta de ardei. Lasam la fiert sub capac.

Pana fierb legumele pregatim perisoarele: spalam orezul, amestecam cu carnea tocata, 1 ou intreg, leustean tocat ( se mixeaza foarte bine!). Dupa ce am terminat de pregatit perisoarele le punem la fiert, (este suficient sa fiarba legumele pana cand terminam de pregatit perisoarele).

Perisoarele fierb in maximum 15 minute. Inainte sa luam ciorba de pe foc adaugam leustean tocat, lasam sa dea in clocot si lasam sub capac inca 10 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie la zeama de varza, daca este foarte sarata adaugati mai multa apa la zarzavat

2

Sare nu folosesc

3

Se poate servi si cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Lia_ 1

20.02.2014, 10:18

cea mai buna asa o fac si eu, musai cu zeama de varza

Bya Ralu 1

24.02.2014, 18:04

ce buna trebie sa fie

diaconta 1

26.02.2014, 18:46

Foarte bune perisoarele cu zeama de varza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza