Ciorba de perisoare din carne de vita

de mamaieelena in Vita, 4 Iun 2012 | 12666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350-400 g carne de vita tocata la masina de tocat din bucataria mea
  • 2 oua
  • 1 lingura marar tocat
  • sare
  • piper
  • 250 ml suc de rosii
  • 2 morcovi
  • 200 g telina
  • 200 g pastarnac
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 ardei capia verde
  • 1/2 litru bors
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 legatura leustean(eu am avut congelat)
  • 3 linguri orez
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de vita:

Se pune intr-o oala potrivita ca dimensiune (eu folosesc de 4l), apa o treime din cantitatea oalei. Legumele toate se spala, se curata si apoi se toaca marunt cu cutitul. Cand a clocotit apa se pun legumele la fiert.

Acum se pregatesc perisoarele avand carnea tocata de cu seara si se pune sarea, piperul, 1 ou, verdeata (mararul) si 1 lingura cu orez. Toate acestea se amesteca bine si cu mana umeda se fac mingiute (asa cum le spune una din nepoatele mele) si se dau drumul usor in oala peste legume lasand sa fiarba cu capac pana ceastea se fierb bine aproximativ 20-30 minute. Odata cu perisoarele se vor pune si cele 2 linguri cu orez pe care l-am spalat inainte. Se adauga sucul de rosii, borsul, se mai lasa la fiert 5-7 minute ca apoi sa se poata pune si cel de-al doilea ou care se bate bine cu o furculita intr-un castron impreuna cu 2-3 linguri de bors si tot cu furculita in timp ce se toarna in fir subtire in oala se amasteca pentru a se forma zdrentele de ou. Ca sa isi pastreze aroma leusteanul se toaca si se adauga la sfarsit .

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mamaieelena 1

05.06.2012, 15:14

mena multumesc

mamaieelena 1

05.06.2012, 15:14

rocsi multumesc

mamaieelena 1

05.06.2012, 15:14

Sim0naWorld multumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]