Ciorba de praz cu afumaturi

de Ksenya in Ciorbe, 16 Feb 2022 | 5988 vizualizari

 

O reteta romaneasca ce merita inclusa in meniu.
Sanatoasa, satioasa si cu putine calorii.
 

 

INGREDIENTE

  • o bucata os afumat,eu am avut griban
  • 2-3 linguri zarzavat pentru ciorba
  • o felie telina tocata
  • 1 morcov tocat
  • un pastarnac tocat
  • 3 linguri ardei gras tocat (congelat sau borcan)
  • 600 grame praz taiat bucati mai mari
  • 2 linguri orez
  • 500 ml zeama de varza fiarta separat.
  • un pic piper
  • verdeata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz cu afumaturi:

Carnea o punem la fiert, dupa ce a dat cateva clocote, schimbam apa si o punem din nou la fiert.

Lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam morcovul, mai lasam sa fiarba 15 minute si adaugam restul pastarnacul,telina, ardeiul gras si lingurile de zarzavat.

Mai fierbem 10 minute, la sfarsit adaugam prazul si orezul, lasam sa fiarba 8 minute, adaugam zeama de varza sau borsul, lasam 2 minute, potrivim de sare si piper dupa gust.

 Se serveste cu verdeata si dupa gust ardei iute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

preparati ciorba la foc mic.

2

folositi dupa posibilitati praz romanesc,e mai fraged si mai gustos.

3

daca doriti puteti servi si cu un pic de smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz cu afumaturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]