Ciorba de pui a la grec

de gaby_duceag in Ciorbe, 11 Mai 2010 | 22017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui mic(eu am pus 2pulpe de pui+un piept)
  • o ceapa
  • o radacina telina
  • o radacina patrunjel(de marimi medii)
  • 3morcovi
  • o ceasca orez
  • 250-300ml smantana(sau o cana lapte+200ml smantana)
  • 2galbenusuri
  • patrunjel verde
  • sare,
  • piper,
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aprox 4-5l

dupa ce da un clocot,se ia spuma si se adauga telina,ceapa si patrunjelul,taiate bucati marisoare

cand sunt toate fierte,se strecoara

in supa ramasa se adauga carnea desprinsa de pe oase,taiata bucatele,morcovul dat pe razatoare si orezul spalat bine

intr-un bol se bat galbenusurile si se amesteca cu smantana

cu un polonic luati cate putina ciorba din oala si amestecati cu smantana, incercand s-o aduceti la o temperatura apropiata cu a ciorbei)

se adauga in ciorba atunci cand morcovul si orezul sunt fierte bine,luand oala de pe foc

potrivim gustul de sare si piper,punem putina vegeta,mai dam cateva clocote si adaugam zeama de lamaie

servim presarat cu patrunjel verde

alaturi de ciorba radauteana,este una dintre preferatele familiei

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec