Ciorba de pui cu smantana

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 17 Iun 2013 | 12619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui (dezosat) mare
  • 400 ml smantana 20% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • o bucata de telina
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov mare
  • o rosie potrivita
  • sare dupa gust
  • 2-3 linguri cu ulei
  • o lingurita cu tarhon
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • 2 lamai mari pentru acrit ciorba
  • optional: crutoane coapte pe tava
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu smantana:

Pieptul de pui taiat in cuburi mici il punem la fiert in 4 litri de apa, adunand spuma formata. Separat, tocam legumele si le calim in 2-3 linguri cu ulei, dupa care le adaugam pieptului de pui. Potrivim de gust cu sare, adaugam tarhonul si sucul de lamaie si lasam sa dea intr-un clocot, doua. Luam apoi ciorba de pe foc si o lasam sa se racoreasca 5 minute, cat sa se opreasca din clocotit. 

Pregatim smantana, pe care o vom amesteca cu cele 3 galbenusuri si cu unul-doua polonice de ciorba calduta. Omogenizam totul, adaugam smantana in ciorba si o lasam sa mai dea intr-un clocot. Presaram patrunjel si leustean proaspat tocate.

Se poate servi cu ardei iute, crutoane si cu multa pofta! Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec