Ciorba de pui cu smantana

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 17 Iun 2013 | 12436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui (dezosat) mare
  • 400 ml smantana 20% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • o bucata de telina
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov mare
  • o rosie potrivita
  • sare dupa gust
  • 2-3 linguri cu ulei
  • o lingurita cu tarhon
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • 2 lamai mari pentru acrit ciorba
  • optional: crutoane coapte pe tava
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu smantana:

Pieptul de pui taiat in cuburi mici il punem la fiert in 4 litri de apa, adunand spuma formata. Separat, tocam legumele si le calim in 2-3 linguri cu ulei, dupa care le adaugam pieptului de pui. Potrivim de gust cu sare, adaugam tarhonul si sucul de lamaie si lasam sa dea intr-un clocot, doua. Luam apoi ciorba de pe foc si o lasam sa se racoreasca 5 minute, cat sa se opreasca din clocotit. 

Pregatim smantana, pe care o vom amesteca cu cele 3 galbenusuri si cu unul-doua polonice de ciorba calduta. Omogenizam totul, adaugam smantana in ciorba si o lasam sa mai dea intr-un clocot. Presaram patrunjel si leustean proaspat tocate.

Se poate servi cu ardei iute, crutoane si cu multa pofta! Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca