Ciorba de rata cu smantana si galuste

de mihaelar63 in Ciorbe, 11 Feb 2014 | 7744 vizualizari

 

O ciorba simplu de preparat dar cu un gust de zile mari . Mi-a placut pentru ca nu era deloc grasa . Razand mi-am zis ,, Hagi Tudose precis nu ar fi fost multumit de ea'' Stelutele erau aproape inexistente :D!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 os de la pieptul ratei cu carne pe el
  • 3 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mici
  • 1 ardei rosu
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 cartof
  • 1 tija telina verde
  • 1 lingurita marar si tarhon uscat
  • 200 ml smantana slaba sau iaurt grecesc
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • ptr. Galuste :
  • 3 oua+ sare + unt cat o nuca + faina alba cat cuprinde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata cu smantana si galuste:

Curatati , spalati si tocati cubulete legumele .

Din pieptul de rata taiati felii de carne pe care le veti folosi la un alt preparat .

Am avut grija sa ramana carne suficienta .

Spalati bine osul cu carne si fierbeti cu legumele tocate in 3 l apa sarata.

Dupa 30 minute cand  legumele si carnea sunt patrunse  preparati galustele .

Scoateti osul  , desprindeti carnea bucatele.

Puneti bucatelele de carne inapoi in ciorba .

Bateti ouale spuma,adugati sare,untul moale + faina alba treptat ,cat cuprinde

Cu ajutorul unei linguri pe care o umeziti la fiecare galusca puneti fasii de aluat in ciorba ce clocoteste la foc domol .

Condimentati cu marar , tarhon si piper , sare doar daca este nevoie .

Diluati smantana cu 200 ml zeama calda din supa si adugati in oala .

Serviti ciorba calda cu patrunjel verde presarat deasupra .

TIPS-URI

1

Faceti un mic efort de a folosi in alimentatie pasari de curte . Merita !!!

2

Ciorba cu legume trebuie fiarta intodeuna cu capac pentru ca legumele sa-si pastreze vitaminele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata cu smantana si galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rata