Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata

de marcela1979 in Ciorbe, 13 Mai 2010 | 6003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • spanac cam 1 kg
  • macris vreo 2 maini
  • 2 oua
  • 1 lingura de faina alba
  • boia dulce
  • ulei
  • slaninuta afumata
  • vegeta,piper
  • smantana 200 ml
  • 5 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata:

Se spala spanacul si macrisul in mai multe ape.Se pune pe foc o oala cu 4 litri de apa si se adauga slaninuta taiata si se lasa sa fiarba .

Intre timp se face rantasel :intr o tigaie se pune ulei se adauga o lingura de faina alba,se adauga usturoiul pisat si se caleste un pic.Se stinge focul si se adauga boiaua de ardei.Cand slaninuta e fiarta se adauga zeama calda peste rantasel sa nu faca cocoloase si se adauga in oala.

Se lasa sa dea un clocot si se adauga spanacul si macrisul si se lasa sa fiarba.Se separa 2 oua si albusul se pune in oala,iar galbenusurile se freaca cu smantana,se pune din ciorba calda.Se adauga vegeta si piper si se adauga smantana cu galbenusurile se mai da un clocot si se stinge focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

marcela1979 1

13.05.2010, 15:58

ms gaby

nadina73 1

13.05.2010, 23:14

super buna deci azi mancam 2 feluri?super 5 furci(linguri ar trebui nu?)

ExploraCuisine 1

21.02.2011, 20:39

Nu mai stiam cum se face cu rantas ciorbica aceasta, trebuie sa o incerc si in varianta asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla rosie