Ciorba de usturoi

de mirela0911 in Ciorbe, 24 Ian 2011 | 9356 vizualizari

 

Sau ciorba aita cum se spune pe la noi in Ardeal.

 

INGREDIENTE

  • 1 spate pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 cana orez
  • sare
  • 1 lgt.boia
  • 1 lg ulei
  • usturoi
  • 1 galbenus 
  • 5-6 lg smantana
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de usturoi:

Se spala bine spatele de pui si se pune la fiert in apa. 

Legumele se curata si se taie felii. Dupa ce se spumeaza apa in care fierbe carnea, se adauga legumele, sare si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele.

Intre timp se spala bine orezul si se pune la fiert. Cand sunt gata fierte legumele si carnea se adauga orezul si se mai lasa sa dea cateva clocote. Intr-o craticioara se pune uleiul sa se infierbante, se ia de pe foc si se adauga boiaua. Se mesteca repede sa nu se arda dupa care se stinge cu zeama. Se pune si usturoiul pisat (cat de usturoiata doriti) se lasa putin pe foc si se rastoarna peste zeama. 

Se ia oala de pe foc si se acreste cu zeama de lamaie dupa preferinte. Dupa ce s-a mai potolit ciorba se pune smantana amestecata cu galbenusul de ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mirela0911 1

25.01.2011, 14:10

madi, eu nu prea ma dau in vant dupa usturoi, dar ciorba asta merge

mirela0911 1

25.01.2011, 14:10

lia .. multumesc

mamaieelena 1

25.01.2011, 23:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie