Ciorba de varza acra cu carnati afumati

de MotanLaOale in Ciorbe, 1 Feb 2012 | 9827 vizualizari

 

Am vazut pe bucataras.ro si am vrut sa o incerc. A iesit buna buna.

 

INGREDIENTE

  • 400g carnati afumati
  • 1 varza acra mica
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 3 cartofi
  • 1 cescuta orez
  • 3 linguri ulei
  • zeama de varza (moare)
  • boia de ardei
  • 2 foi dafin
  • piper
  • cimbru
  • marar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza acra cu carnati afumati:

Carnatii se taie rondele si se prajesc in 3 linguri ulei. Cand sunt gata se scot pe o farfurie alaturi.

Zarzavatul se curata si se toaca ca pentru ciorba.

Orezul se spala si se lasa in apa rece.

Varza se taie fideluta. (Se poate pune la desarat de cu seara. Eu asa am facut.)

Se pune uleiul in care s-au prajit carnatii intr-o oala, se adauga ceapa, morcovii, albitura si se caleste 2-3 minute, dupa care se toarna apa.

Se adauga si varza tocata, foile de dafin, boia de ardei dupa dorinta, piper, cimbru si se lasa la fiert 20-25 minute.

Se adauga orezul si cartofii si se fierbe 10 minute dupa care adaugam si carnatii.

Se adauga si zeama de varza dupa gust si se mai fierbe 10-15 minute.

Se potriveste de gust se pune cimbru si marar tocat marunt se mai da un clocot si este gata.

Este foarte buna cu mamaliga rece si ceapa rosie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza acra cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de afumatura cu razalai