Ciorba de vitel

de Bucataras Medi in Ciorbe, 28 Iul 2011 | 5640 vizualizari

 

Nu fac prea des aceasta ciorbica (de 2-3 ori pe an)si chiar acuma ma intrebam....... oare de ce???????pentru ca este foarte gustoasa si in acelasi timp foarte sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata rasol de vitel
  • 1/2 kg carne macra de vitel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina1
  • 1 ceapa
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 rosii
  • o cana suc de rosii
  • o mana de taietei
  • bors(cantitatea de bors este in functie de cat o dorim de acra)
  • leustean verde
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel:

Carnea macra se taie cubulete apoi se spala atat cubuletele cat si rasolul. Se lasa la scurs si apoi se pune toata carnea intr-o oala . Acoperim carnea cu apa, saram si dam la foc. Lasam sa dea in cateva clocote, spumam si apoi aruncam apa. Spalam carnea dupa care o punem din nou in oala, adaugam sare si lasam la fiert acoperind oala cu un capac. Daca in timpul fierberii se mai formeaza spuma atunci avem grija sa o indepartam.

Lasam la fiert ,la foc potrivit circa 1 ora timp in care ne ocupam de legume. Curatam deci legumele(ardeiul gras,morcovul, telina,ceapa ), il spalam si apoi il taiem dupa placul fiecaruia. Se adauga apoi in oala si cand este pe jumatate fiert se adauga si cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.Mai lasam circa 10 min la fiert dupa care adaugam rosiile decojite si taiate cubulete si sucul de rosii. Potrivim de sare si piper dupa gust si lasam sa dea in cateva clocote.

Separat fierbem borsul dupa care il adaugam in oala cu ciorba impreuna cu leusteanul taiat marunt.Lasam sa mai dea in cateva clocote dupa care tragem oala de pe foc si adaugam taieteii pe care i-am fiert separat .

Servim ca atare sau cu smantana .Merge foarte bine si un ardei iute...mmm...delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole teci