Ciorba radauteana

de botcrina in Ciorbe, 4 Mar 2013 | 4430 vizualizari

 

O ciorbă foarte gustoasă, bună pentru orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi rădăcină
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei roşu
  • 3 buc. pătrunjel rădăcină mai mici
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 sfert dintr-o ţelină rădăcină
  • ardei iuţi
  • zeamă de pe ardei iuţi
  • 500 ml smântână
  • 50 ml ulei
  • frunze de leuştean uscate
  • apă
  • sare, piper după gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Curăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe, în afară de usturoi.

Pieptul de pui se spală bine şi se şterge.

Într-o oală punem legumele împreună cu pieptul de pui şi acoperim cu apă, lăsăm să fiarbă.

Când pieptul este fiert se scoate şi se lasă la răcit.

Se trage oala într-o parte până facem pieptul fâşii.

Când s-a racit bine pieptul de pui se face fâşii subţiri care ulterior se adaugă în oala cu legume.

O jumătate de morcov se dă pe răzătoarea mică, se sotează apoi în ulei şi se adaugă în oala cu ciorbă.

Zdrobim usturoiul şi-l frecăm cu sare apoi amestecăm cu smântâna şi turnăm tot în ciorbă, potrivim de sare şi piper, adăugăm zeama de pe ardeii iuţi şi vreo 2 ardei iuţi din borcan.

Dăm ciorba într-un clocot şi la final presărăm deasupra frunze de leuştean uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai