Ciorba radauteana

de Criss in Ciorbe, 3 Noi 2015 | 19379 vizualizari

 

Ciorba radauteana provine din zona Bucovinei si este asemanatoare la gust cu ciorba de burta. Cel putin asa se spune.... Ciorba de burta nu-mi place de nicio culoare, dar aceasta ciorba radauteana are un o aroma si o consistenta fina si catifelata.Am vazut diferite variante ale ciorbei radautene, cu legume tocate marunt, cu legume fierte intregi, apoi scoase din ciorba, eu am ales sa le pasez cu mixerul vertical si sa le pun inapoi in ciorba, ceea ce i-a conferit ciorbei consistenta cremoasa. Noua ne-a placut foarte mult in aceasta varianta, motiv pentru care data viitoare am sa pun mai multe legume, sa fie si mai cremoasa ciorba.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 ardei
  • 1 cartof  
  • 3 catei de usturoi (sau mai multi, daca va place gustul)
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 350 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare dupa gust
  • 1 lingura vegeta
  • otet dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se pune la fiert intreg, cu tot cu piele si os. Cand incepe sa fiarba, se aduna spuma, apoi se adauga legumele intregi, exceptand usturoiul. Se adauga sarea dupa gust si vegeta. Cand carnea si legumele au fiert, se scot cu o paleta. Se indeparteaza pielea de pe pieptul de pui, se ia carnea de pe os si se taie fasii. Ceapa si ardeiul se arunca, restul legumelor se pun intr-un bol si se paseaza cu mixerul vertical, apoi piureul si carnea se pun inapoi in supa si se da supa in clocot. Smantana se amesteca cu galbanusurile, se adauga supa fierbinte si se amesteca, apoi se toarna tot amestecul in supa. Se adauga usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt si otetul dupa gust si rezultatul e o ciorba fina si gustoasa.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

-Licurici- 1

10.04.2017, 20:23

Criss 1

10.04.2017, 21:15

Xandrinne 1

19.04.2017, 08:56

Am salvat-o, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec (Avgolemono)