Va prezint o ciorbita delicioasa!
Se curata si se pregatesc legumele pentru ciorba: ceapa, morcovii, telina si ardeiul capia se taie cubulete, cartofii se taie in cubulete mai mari, iar leusteanul si patrunjelul se toaca marunt.
Se spala ciocanelele si se pun la fiert intr-o oala de aproximativ 5 litri pe jumatate umpluta cu apa, alaturi de un mot de sare. Cand acestea au atins punctul de fiebere, suntem atenti sa luam cu o spatula spuma formata la suprafata.
Dupa aproximativ 20 de minute de fierbere, se adauga ceapa, morcovul si telina si se lasa sa fiarba, cand acestea sunt aproape fierte; adaugam cubulete de cartofi si le lasam pana cand sunt fierte. Adaugam apa 2-3 cani de apa (sau adaugati apa in functie de ce oala folositi)
Se adauga ardeiul kapia si dovlecelul si se lasa sa fiarba. Adaugam apa 2-3 cani de apa (sau adaugati apa in functie de ce oala folositi). Spre finalul ciorbei, scoatem ciocanelele si le lasam sa se raceasca, adaugam bors magic in functie de cat de acra dorim sa fie ciorba si presaram leusteanul si patrunjelul tocat marunt.
Mai lasam ciorba sa fiarba 5 minute si oprim focul.
Pana cand ciorba se “odihneste”, pregatim mixul de smantana si ou:
Intr-un bol adaugam ouale, le batem bine cu un tel, adaugam smantana, sare, piper si vegeta si amestecam energic pentru a se omogeniza compozitia.
Dupa ce s-a racit carnea, o luam frumos de pe os si o taiem cubulete.
Dupa aproximativ 20 de minute dupa ce am oprit focul, adaugam in ciorba mixul de smantana si ou, amestecand usor, iar ciorbita noastra este gata.
La momentul servirii, intr-un bol punem ciorba, adaugam cubulete de carne de pui, presaram patrunjel proaspat tocat si o servim alaturi de ardei iute.
Pofta buna!
1
Ouale si smantana trebuie sa fie la temperatura camerei.
2
Daca nu aveti la indemana verdeata proaspata, puteti folosi verdeata congelata sau chiar pliculete cu verdeata uscata.
3
Pentru un plus de gust, folositi o smantana mai grasa.