Ciorba taraneasca de legume

de Ela68 in Supe/Ciorbe, 29 Mai 2013 | 30153 vizualizari

 

Ador ciorbele de vara, cand se gasesc legume proaspete, cartofi noi si morcovi, dovlecei, fasole galbena si mai ales floare de marar. Toate, dau o aroma deosebita . Daca mai folosesc si bors acru facut in casa si mult leustean, pot spune ca nu-mi doresc altceva de mancare decat aceasta ciorba de legume.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi noi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 buc pastarnac
  • 1 ceapa uscata
  • 2 cepe verzi
  • 2 buc ardei gras 1
  • 50 gr fasole galbena
  • 1 dovlecel
  • 1 mana mazare noua
  • 5-6 cartofi noi mici
  • sare, dupa gust
  • 50 ml ulei pentru calit
  • 2-3 flori marar verde
  • 2 legaturi leustean
  • 1 litru bors
  • 2 galbenusuri
  • smantana pentru servit
  • Am folosit o oala de 5 kg.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de legume:

Legumele se spala, se curata si se taie cubulete, mai putin fasolea galbena pe care o taiem in trei si floarea de marar si telina verde pe care le punem intregi. La aceasta ciorba, mie imi plac legumele taiate mai mare.

Se pun legumele la calit 2-3 minute.

Adaugam sarea si  apa, in jur de 3 litri si lasam la fiert 20 minute. Ca sa mearga mai repede, eu fierb apa separat si o adaug peste legumele calite. 

Borsul il incalzim separat si il turnam in ciorba de legume. Mai lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele , oprim focul si adaugam leusteanul tocat.
Cam la doua ore, batem doua galbenusuri si le turnam in ciorba de legume.

Ciorba de legume se poate servi cu smantana si nelipsitul ardei iute.

TIPS-URI

1

in functie de preferinte puteti renunta la unele dintre legume si adauga ce va place preparand o ciorba de legume pe gustul vostru

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu taitei de casa