Ciorba taraneasca de porc II

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 10 Aug 2015 | 4525 vizualizari

 

Eu cand ,, ma trezesc '' cu cate o pulpa de porc il pun pe consort sa o transeze. pungile de carne au biletel cu destinatia carnii - ce preparat vor ajunge . Mereu am cel putin o punga cu cubulete de carne pentru ciorba taraneasca. O data pe sezon servim si asa ceva cu legumele disponibile prin gospodarie. Am avut si o fasole boabe frumusica culeasa din gradina .

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne porc taiata cubulete [ cat jumatate de cutie de chibit]
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 rosii
  • 2 cani fasole boabe proaspata [ in parga-neuscata ]
  • 1 cana mazare verde
  • 1 felie telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • frunze telina
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de porc II:

  1. Am pus la fiert boabele de fasole in apa sarata impreuna cu frunze de telina. Cand fasolea a fost aproape fiarta am adugat si mazarea verde.
  2. Curatati  legumele si le spalati.
  3. Tocati morcovul si telina cuburi  si le puneti la fiert impreuna cu carea de porc in apa sarata .
  4. Taiati cuburi marunte ceapa si ardeii. Caliti-le in putin ulei. Se adauga si acestea la fiert .
  5. Dupa  20-30 minute puneti cartofii  cuburi si rosiile cubulete .
  6. Cand toate ingredientele sunt fierte adugati boabele de fasole si de mazare .
  7. Gustati ciorba si sarati daca este nevoie. Piparati .
  8. Serviti ciorba decorata cu verdeata  insotita de ceapa si ardei iuti .

TIPS-URI

1

In ciorba taraneasca puteti aduga ce legume aveti la dispozitie in gospodarie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de porc II" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui reteta ca la mama acasa