Ciorba ungureasca de porc

de Lau in Ciorbe, 3 Apr 2020 | 5314 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 500 g cartofi
  • 3 frunze de dafin
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 l apa
  • sare
  • piper
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri faina
  • otet
  • smantana
  • Patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ungureasca de porc:

Intr-o oala mai mare prajim carnea in 2-linguri ulei incalzit, adaugam ceapa, 2-3 linguri apa si lasam sa se caleasca putin impreuna pana ce isi schimba culoarea; adaugam ardeiul tocat marunt si 1 cana de apa calduta.

Lasam sa fiarba pana ce carnea este aproape fiarta.

Intre timp intr-o tigaie calim faina cu 2 linguri ulei, adaugam boia de ardei dupa gust si stingem rantasul cu o cana apa rece, amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.

Turnam in oala cu carne si adaugam cca 2 l de apa fierbinte, frunzele de dafin, cartofi taiati cuburi, usturoiul tocat marunt.

Lasam la foc mic pana ce sunt fierti cartofi, cu 5 min inainte sa stingem focul, adaugam otet dupa gust.

Servim cu patrunjel verde si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu leustean