Ciorba/supa din carne de ied

de Panacris in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2021 | 2572 vizualizari

 

După cum știți deja mulți dintre voi, nu prea sunt prietenă cu borșul sau acreala, dar asta nu mă împiedică să savurez o ciorbă/supă din carne de ied (achiziționată de la prietenii @tarancutadin Romania)  într-o altă abordare, albă cu multă smântână și dreasă cu gălbenușuri de ou.
Noutatea a fost introducerea șteviei în ciorbă 😉 Zilele astea se pare că e fost vedetă în bucătăria Panacris! 😉
 
Eeee și măcelarul familiei, TataZmeu e mereu pe fază ;) abia așteaptă să tranșeze cărnița proaspătă! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Carne de ied (cap, coaste de ied, gâtul) cca. 1000 g.,
  • Mațe de ied cca. 100 g,
  • Morcovi 2-3 bucăți,
  • Telină 50 g,
  • Păstârnac 25 g,
  • Pătrunjel rădăcină 50 g,
  • Ștevie (3 legături) cca. 300 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi verde 1 legătură,
  • Leuștean 1/2 legătură,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Gălbenuș de ou 4-5 bucăți,
  • Oțet 2 linguri,
  • Smântână 300-400 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba/supa din carne de ied:

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot bucățile de ied, se scoate carnea de pe os, apoi se pun într-o altă oală, sau aceeași curățată, se strecoară supa obținută peste bucățile de carne dezosate, apoi se dă din nou la fiert la foc mic.

Între timp mațele se mai curăță prin metoda umplerea lor cu apă rece, apoi scurg pentru a se se scăpa de eventualele impurități, apoi se taie bucățele de cca. 4-5 cm și se adaugă în supa de mai sus pentru a se împrieteni cu carnea de ied.

Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată.

Verdețurile se curăță, se spală apoi se toacă mărunt.

Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă, separate, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute.

Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână și oțet, doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei.

Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lămâie, după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba/supa din carne de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de castraveti murati cu smantana si tarhon