Ciorbita de sir

de epurasha2bb in Supe/Ciorbe, 11 Aug 2010 | 8604 vizualizari

 

una din preferatele noastre,o facem din sira spinarii porcului proaspat taiat dar se poate face si cu sir afumat mai tarziu.E delicioasa!

 

INGREDIENTE

  •  6 bucati potrivita de sira spinarii de la porc,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 graunte de ustroi,
  • 2 linguri pasta de rosii sau bulion,
  • 1/2 rosie proaspata,
  • 1 morcov,
  • 1 bucata de radacina de telina,
  • 1 bucata de radacina de pastarnac,
  • 1 lingura otet,
  • 1 lingura de vin,
  •  sare mare,
  •  patrunjel verde 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de sir:

Fierbem intr-o oala mare de cam 2 litri bucatile de carne in apa cu putina sare, luam spuma , apoi adaugam rondelute mici de morcov,bucatele de telina si pastarnac si mai lasam sa fiarba.Intr-o tigaita calim usor ceapa taiata patratele si adaugam apoi un amestec facut din o lingura de vin , 2 linguri pasta de tomate, putina supa de la carne.Apoi amestecam bine si la sfarsit mai punem si rosia proaspata taiata cubulete.Nu lasam mult, doar atat cat sa se inmoiae putin si sa ia gust de calit.

Se presara putin sare si se adauga in oala cu carne.Aruncam acolo si grauntele de usturoi.Apoi lasam sa fiarba bine de tot pana ce carnea se desprinde un pic de pe os.Atunci adaugam si o lingura de otet, potrivim de sare si la final de tot, dupa ce mai sta putin otetul in oala la fiert adaugam si patrunjelul proaspat.Oprim focul.Servim cu ardei iute sau capere in otet din vin sau simplu cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de sir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Corinuta 1

12.08.2010, 12:40

Nush cum e dar arata tare bine!

madi_marin 1

12.08.2010, 12:56

oooo....cum de am lipsit eu de la asa bunatate.....

Sidy 1

13.08.2010, 07:31

mai ai ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu os afumat