Cirnati de casa afumati

de Mirel in Mezel de casa, 17 Mar 2009 | 43089 vizualizari

 

Va voi furniza o reteta excelenta pentru prepararea carnatilor.

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc 2/3
  • grasime de porc 1/3
  • pulpa de vita si carne de oaie
  • piper negru macinat
  • boia dulce
  • boia iute
  • usturoi trecut prin masina de tocat
  • ienibahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cirnati de casa afumati:

Dupa ce s-au tocat carnurile trecem la condimentarea acestora. Pentru aceasta etapa eu folosesc urmatoarele mirodenii: piper negru macinat, boia dulce, boia iute, usturoi trecut prin masina de tocat, sare si ienibahar.

Dupa ce condimentele au fost incorporate, urmeaza “inchegarea”. Aceasta etapa consta in fierberea a doua oase fara carne (picioare de porc) si putina gusa de porc. Zeama rezultata se amesteca cu carnea condimentata pana devine omogena. Pentru a va usura anevoiasa operatiune de umplere a matelor va recomand sa lasati carnea sa se raceasca.

Ultima etapa consta in afumarea acestora. Aceasta operatiune trebuie facuta timp de 2-3 zile.

Va recomand sa-i gatiti la gratar sau cuptor si sa-i serviti cu mamaliguta cu branza sau cu piure de cartofi si muraturi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirnati de casa afumati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]