Ciulama cu pui si ciuperci

de gaby_gabytza in Pui, 13 Noi 2018 | 4664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciuperci
  • 3 linguri faina
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 cepe
  • condimente
  • sare
  • 30 ml ulei
  • patrunjel
  • 2 pulpe pui
  • 800 ml apa
  • piper
  • 400 ml smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pui si ciuperci:

Curatim cepele si le tocam marunt. Punem uleiul la incins si adaugam ceapa impreuna cu jumatate din usturoiul pisat sau dat prin robot. Calim putin si adaugam condimente de pui, sare si piper. Adaugam cca 800 ml apa si rasturnam ciupercile taiate marunt sau bucati mai mari si lasam sa fiarba.

Separat peste smantana adaugam faina si restul de usturoi pisat. Treptat adaugam zeama de la ciuperci pana iese o compozitie lichida.

Carnea de pui o fierbem si o prajim dupa care o taiem bucatele.

Verificam daca ciupercile sunt fierte (daca nu sunt fierte, mai adaugam apa si mai lasam la fiert) si adaugam carnea de pui, iar treptat adaugam compozitia de smantana. Lasam sa fiarba pana se ingroasa dupa care oprim focul.

La sfarsit eu am pus un cub de patrunjel de la congelator pentru mai multa aroma si am mai amestecat o data si pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitzel din piept de pui marinat in iaurt - Gust si savoare intr-o reteta simpla