Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 24 Oct 2012 | 34241 vizualizari

 

Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes
Reteta simpla si rapida permite savurarea acestui deliciu culinar in doar cativa pasi, perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi in orice moment al anului

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes:

  • 500 g ciuperci(de padure)
  • 200 g smantana
  • 200 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 ceapa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes:

Cum se prepara Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes:

Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in uleiul incins.

Adaugam apoi ciupercutele tocate marunt, apa si sare dupa gust.

Lasam sa fiarba sa mai scada putin lichidul.

Intr-un castronel punem faina, adaugam treptat smantana si amestecam bine.

Turnam apoi faina amestecata cu smantana peste ciupercute, omogenizam si lasam sa dea in doua clocote.

La final adaugam patrujelul uscat, apoi servim alaturi de mamaliguta.

Pofta buna! 

Pentru cei care prefera o varianta mai dietetica, va recomandam reteta de Ciulama de ciuperci fara faina iar celor ce le place joaca in bucatarie reteta de Ciulama reinventata

Un deliciu cu ciuperci este si reteta de Cosulete de cartofi umplute cu ciupercute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

Panacris 1

07.05.2016, 22:40

kytz 1

08.12.2016, 14:24

Cu ciuperci de padure.......yamiiiiiiii!

Ancutsa 1

15.12.2017, 14:02

Frumoasa si gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci reinventata