Ciulama de dovlecei

de Lau in Mancaruri de legume, 6 Aug 2017 | 8331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 100 ml ulei de masline
  • 150 g faina
  • 500 ml smantana
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boai de ardei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de dovlecei:

Intr-o cratita, adaugam uleiul si cand s-a incalzit, adaugam ceapa tocata, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam dovleceii curatati si taiati cubulete, apa cat sa acopere, sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba bine dovleceii, oprim focul si, cu ajutorul blenderului, ii pasam (sau cu zdrobitorul de cartofi).

Intr-un bol amestecam smantana cu faina, usturoiul pisat, adaugam peste dovlecei, punem din nou pe foc pana ce se ingroasa.

Il servim cu marar sau patrunjel tocat (sau de ce nu, ca si garnitura langa friptura).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci