Ciulama de pui

de mikidaniro in Pui, 10 Feb 2012 | 8815 vizualizari

 

O mancarica buna in orice moment al anului.Insotita de o mamaliguta este un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 250 g inimi si pipote
  • 250 g pui(piept si pulpe dezosate)
  • 50-75 g faina
  • 50 ml vin
  • 200 g smantana lichida
  • 1 ceapa
  • sare piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Punem la fiert pipotele, inimile si putina sare. In alt vas punem pulpele taiate bucati potrivite cu ceapa, putina sare si cateva boabe de piper. Intre timp curatam, spalam ciupercile si le taiem in patru.

Cand sunt fierte pipotele, inimile si pulpele le scoatem din supa intr-un vas, pastrand supa pentru sosul de ciulama. Ciupercile le punem intr-un vas cu putin ulei si le sotam cca 3-4 minute, apoi adaugam pulpele, pipotele, inimile si mai gatim 2-3 minute. Adaugam 50 ml vin si lasam sa scada bine.

Intre timp pana scade bine amestecul,ne apucam de sosul pt ciulama.Punem intr-o cratita faina si o cana de supa fierbinte ramasa,amestecam bine pana se formeaza o pasta mai consistenta,dupa aceea adaugam putin cate putin supa pana ajungem la consistenta dorita.

Lasam  la foc potrivit 5-6 minute,dupa care adaugam smantana si amestecul de carne cu ciuperci si mai lasam cca 2 min. amestecand frecvent.

TIPS-URI

1

Se serveste calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (18)

Lau 1

11.02.2012, 11:46

place

master 1

06.03.2012, 10:24

incep imediat sa o gatesc...si bineinteles cu mamaliguta...imi lasa gura apa

mikidaniro 1

06.03.2012, 11:23

spor la treaba!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]