Ciulama de pui

de Gicuta in Pui, 27 Mai 2015 | 15344 vizualizari

 

O mancare delicoasa care se prepara repede.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 ml smantana pt.gatit
  • 4 linguri cu faina
  • 100 ml ulei
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Pulpele de pui le curatam si le spalam, apoi le punem la fiert cu un praf de sare. Cand dau in clocot, inlaturam  spuma si adaugam ceapa  tocata marunt si morcovul dat pe razatoare.

Cand a fiert carnea, o scoatem pe o farfurie.

Punem uleiul intr-o cratita si cand sfaraie adaugam faina. Amestecam bine, o lasam 1-2 minute (fara sa se rumeneasca) , dupa care subtiem cu  zeama in care a fiert puiul si amestecam repede cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Fierbem sosul la foc mic 10-15 minute,apoi adaugam carnea care a fost aleasa de pe oase.La sfarsit punem si  smantana si mai lasam sa fiarba 3-4 minute.Condimentam cu sare si piper. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu smantana si tarhon