Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

de reisnaor_2006 in Pui, 4 Feb 2015 | 18390 vizualizari

 

O mancam cu placere de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpite de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 400 gr de ciuperci
  • 200 ml smantana
  • 200 ml lapte dulce
  • 3 lg de faina
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci si smantana:

Spalam  pulpitele de pui. Punem carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba adunam ori de cate ori este nevoie spuma care se formeaza. Adaugam legumele taiate mai mari si lasam sa fiarba.

Cand s-a fiert carnea, se scoate si se da deoparte. Legumele se pot folosi la salate sau alte preparate.

Separat punem untul la topit, adaugam faina si amestecam bine sa nu se arda. Subtiem cu lapte si amestecam cu un tel sa nu se formeze cocoloase, apoi adaugam si smantana. Punem in sos ciupercile si carnea de pui. Mai lasam sa dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare si piper si adaugam patrunjel.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

putem sa mai subtiem ciulamaua daca este prea groasa cu zeama in care a fiert puiul si legumele.

2

calda cu mamaliguta o mai putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]