O mancarica consistenta si foarte gustoasa.
Se taie ciupercile fasii subtiri.
Ardeiul l-am taiat cubulete.
Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, adaugam ciupercile scurse bine de apa si le calim cateva minute. Adaugam si ardeiul.
Luam cam jumatate din supa de pui cu legume, adaugam peste ciuperci si lasam sa fiarba 5-10 minute.
Intr-un bol am pus din supa calduta, nu fierbinte si am adaugat faina cate putin si am amestecat bine pentru a nu se forma cocoloase pana s-a format o compozitie omogena.
Apoi am turnat cate putin peste ciuperci. Am amestecat pana cand compozitia a inceput sa se ingroase.
Cand faina a devinit usor aurie, am mai turnat cate putina supa si am amestecat bine incontinuu pana s-a incorporat totul.
Am adaugat sare, piper si putin patrunjel la sfarsit.
1
Se poate servi alaturi de mamaliga calda