Ciuperci in sos de rosii picant - de post

de mirela0911 in Mancaruri de post, 8 Dec 2017 | 6245 vizualizari

 

O mancare de post tare buna si gustoasa si e gata in maxim o jumatate de ora daca ai toate ingredientele la indemana si pregatite. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci champignon
  • 3 lg ulei
  • 1 ceapa mare alba
  • sare dupa gust
  • 300 ml suc de rosii/bulion
  • 1-2 lgt pasta chilli (dupa gust)
  • 1 cana orez
  • 1 buc ceapa
  • 2 lg ulei
  • 1/2 conserva porumb dulce
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci in sos de rosii picant - de post:

Ciupercile se spala si se curata. Se lasa la scurs, apoi se taie in felii.

Ceapa se curata si se taie marunt.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se lasa sa se caleasca, dupa care se pun ciupercile taiate felii. Se lasa impreuna la calit, se adauga putina sare, se amesteca si se acopera cratita cu un capac. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga sucul de rosii/bulionul, se pune si pasta chilli si se lasa sa fiarba in continuare. In functie de cat de mult sos dorim, mai adaugam sau lasam sa scada sosul.

Intre timp se curata orezul si se clateste in mai multe ape. Ceapa se pune la calit in ulei, apoi se adauga orezul. Se toarna 3 cani de apa, se sareaza dupa gust si se lasa sa fiarba. Cand este aproape gata, se adauga porumbul si se lasa la fiert pana este gata orezul.

Se serveste tocanita de ciuperci garnisita cu orez.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pasta chilli se adauga in functie de cat de picant preferati sau puteti renunta la ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in sos de rosii picant - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post