Ciuperci in sos de rosii picant - de post

de mirela0911 in Mancaruri de post, 8 Dec 2017 | 6363 vizualizari

 

O mancare de post tare buna si gustoasa si e gata in maxim o jumatate de ora daca ai toate ingredientele la indemana si pregatite. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci champignon
  • 3 lg ulei
  • 1 ceapa mare alba
  • sare dupa gust
  • 300 ml suc de rosii/bulion
  • 1-2 lgt pasta chilli (dupa gust)
  • 1 cana orez
  • 1 buc ceapa
  • 2 lg ulei
  • 1/2 conserva porumb dulce
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci in sos de rosii picant - de post:

Ciupercile se spala si se curata. Se lasa la scurs, apoi se taie in felii.

Ceapa se curata si se taie marunt.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se lasa sa se caleasca, dupa care se pun ciupercile taiate felii. Se lasa impreuna la calit, se adauga putina sare, se amesteca si se acopera cratita cu un capac. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga sucul de rosii/bulionul, se pune si pasta chilli si se lasa sa fiarba in continuare. In functie de cat de mult sos dorim, mai adaugam sau lasam sa scada sosul.

Intre timp se curata orezul si se clateste in mai multe ape. Ceapa se pune la calit in ulei, apoi se adauga orezul. Se toarna 3 cani de apa, se sareaza dupa gust si se lasa sa fiarba. Cand este aproape gata, se adauga porumbul si se lasa la fiert pana este gata orezul.

Se serveste tocanita de ciuperci garnisita cu orez.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pasta chilli se adauga in functie de cat de picant preferati sau puteti renunta la ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in sos de rosii picant - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu linte si hribi