Ciuperci pleurotus cu legume de post

de Bya Ralu in Mancaruri de post, 4 Mai 2013 | 10906 vizualizari

 

o mancarica foarte buna si foarte usoara pentru post

 

INGREDIENTE

  • 1 tava de pleurotus
  • 1 lingura de orez
  • 1 morcov
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • telina
  • marar
  • ulei de masline
  • vegeta,piper alb,boia dulce,ghimbir si curcuma
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus cu legume de post:

Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare si se pun in tigaie, se taie si ceapa verde rondele si se pun la calit in ulei de masline.

Ciuperciile se clatesc foarte bine cu apa rece si se taie fasii potrivite (fiecare cum doreste) si se pun in tigaie. Orezul se clateste, se strecoara de apa si se adauga in tigaie.

Se adauga condimentele, se pune 1 pahar de apa si se lasa la foc mic sa scada. Se adauga vinul alb, iar cand e aproape gata se pune usturoiul taiat feliute subtiri si mararul tocat marunt.

TIPS-URI

1

usturoiul se adauga la sfarsit pentru a avea o aroma mai buna.

2

orezul se spala inainte pentru a nu fi murdar

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus cu legume de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]