Ciuperci pleurotus garnitura

de Ana_O in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2013 | 8995 vizualizari

 

Am gasit la oferta niste ciuperci pleurotus si, desi nu prea stiam cum se gatesc, parfumul lor m-a imbiat sa le cumpar. A iesit o garnitura super pentru o friptura de vita.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de kg ciuperci pleurotus
  • ulei de masline
  • 250 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus garnitura:

Am taiat ciupercile fasii, le-am pus la bait intr-un castron cu vinul, uleiul de masline si sarea cam 20 de minute. Le-am turnat apoi intr-o cratita incapatoare cu tot sucul si am dat focul tare, acoperind cu un capac. Vor lasa multa zeama si asta e bine caci se vor inmuia bine. La sfarsit am luat capacul si am pus cateii de usturoi strivitii si am lasat sa se evapore sucul, prajindu-le putin. Inainte sa le asez pe farfurie ca  garnitura, le-am stropit in oala cu inca putin vin alb.

Asta a fost cel mai simplu mod in care m-am gandit eu sa le fac. Isi pastreaza foarte bine mirosul si savoarea.

TIPS-URI

1

Puteti stropi la final cu zeama de lamaie, pentru a mai atenua putin gustul puternic de ciuperci, care nu pica bine tuturor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus garnitura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pleurotus pane