Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2025 | 5001 vizualizari

 

Andra Mihail a pregătit o rețetă simplă și delicioasă de ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume. Un aperitiv cremos, aromat și perfect pentru orice ocazie.
Pentru aceste Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat, sunt necesare ingredientele următoare: ciuperci, ceapă, morcovi, usturoi, pesmet, parmezan, pătrunjel.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat:
  • 500 g ciuperci albe
  • 1 ceapă albă
  • 1 morcov
  • 3 căței usturoi
  • 200 g cremă de brânză
  • pătrunjel verde
  • aprox. 100 g panko
  • aprox. 80 g parmezan
  • puțin cimbru uscat
  • 2-3 lg ulei
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat:

Cum se prepara aceste Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat:

 Toacă ceapa și usturoiul. Desfă ciupercile și toacă mărunt codițele. 

Rade parmezanul și amestecă-l cu pesmetul și puțin pătrunjel tocat mărunt. Oprește puțin parmezan pentru la final.

Încinge puțin ulei într-o tigaie și pune la călit ceapa, apoi codițele de la ciuperci, morcovul ras. Toacă mărunt și usturoiul și adaugă-l peste celelalta ingrediente. Condimentează cu sare, piper și puțin cimbru. Călește totul pentru câteva minute, apoi lasă compoziția la răcit. 

Într-un bol amestecă brânza cu puțin pătrunjel verde tocat mărunt. Adaugă apoi din compoziția de legume și amestecă bine. 

Umple ciupercile cu brânză și legume și presară amestecul de panko cu parmezan.

Așază ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară puțin parmezan ras peste ciuperci.

Coace ciupercile în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C, pentru 20 de minute sau până capătă o crustă rumenă.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă ciupercile la temperat.

Servește-le alături de un sos sau după bunul plac.

Încearcă și rețeta de Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc sau varianta de Ciuperci umplute cu brânzeturi.

Îți recomandăm și rețeta de Omletă cu ciuperci, foarte gustoasă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

RODIMUR 1

03.03.2025, 22:27

Un deliciu! Am mai făcut și eu ciuperci umplute și mi-au plăcut tare mult...

Gherca Daniela 1

04.03.2025, 16:17

o bunatate!

Rocsi 1

09.03.2025, 19:59

Cam gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]