Este pentru prima data cand gatesc ciuperci de camp. Intr-o plimbare cu ATV-ul pe dealuri, iubitul meu a gasit un palc de ciuperci de camp, o bunatate. A cules atatea incat a reusit sa sature 3 familii.
Dupa cum probabil stiti, ciupercile sunt foarte periculoase. Recomanda sa le consumati numai pe acelea de care sunteti absolut siguri ca sunt comestibile.
Ciupercile pot fi incercate astfel:
daca atunci cand le rupeti se ingalbenesc inseamna ca nu sunt bune
puneti una la fiert cu 2-3 catei de usturoi, daca usturoiul isi schimba culoarea (se inverseste, invineteste, innegreste) inseamna, la fel, ca nu sunt bune.
Cuptorul se seteaza la 80 grade.
Ciuperci se spala bine si se pun la scurs.
Somonul se taie cubulete. In fiecare ciuperca se aseaza cubulete de somon si deaspura parmezan. In functie de preferinta parmezanul poate fi ras sau taiat fasii subtiri (recomand sa fie facut fasii subtiri cu ajutorul curatatorului de legume).
Se coc pentru 40-50 minute in cuptorul preincins la 180 grade.
Se servesc calde cu parmezan ras deasupra!
Pofta Buna!
1
puteti folosi si ciuperci chiampignon.
2
daca folositi ciuperci champignon aveti grija ca timpul de gatire va fi mai scurt.
3
parmezanul poate fi inlocuit cu cascaval