Clafoutis cu capsune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 5 Iun 2015 | 6489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsune
  • 16 linguri cu faina
  • 8 linguri cu zahar
  • 600 ml lapte proaspat
  • 6 oua mari
  • 2 linguri cu unt pentru uns tava
  • coaja rasa de la o portocala
  • optional: esente de rom si/sau vanilie
  • zahar tos pentru pudrat clafoutis
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu capsune:

Mixam ouale impreuna cu cele 8  linguri cu zahar, adaugand apoi, rand pe rand, faina, laptele, esentele si coaja de portocala.

Ungem o forma termorezistenta cu unt si asezam uniform capsunele.

Compozitia obtinuta, asemanatoare celei pentru clatite, o turnam peste capsune.

Punem vasul in cuptorul preincalzit si coacem clafoutis pana ce trece testul clasic, cel al scobitorii.

Pastram vasul in cuptor, pana ce se raceste treptat, moment in care putem presara zaharul tos.

Se serveste rece. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Personal evit pe cat de mult posibil folosirea esentelor artificiale. De aceea recurg la coaja rasa de portocala sau lamaie, dar si la frunzulite proaspete de menta, la scortisoara sau orice se preteaza desertului in cauza.

2

Dex-ul accepta ambele forme "capsuni/capsune"

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]