Clafoutis cu cirese

de Ligia Bxl in Dulciuri, 16 Iun 2014 | 11643 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar brun
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 gr de cirese
  • 75 gr amidon
  • 75 gr pudra de migdale
  • 100 ml lapte
  • 300 gr frisca lichida
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Ciresele se spala si se curata de codite si de samburi,(le-am taiat pe jumatate)apoi se presara putin zahar si se lasa deoparte.

Intr-un castron se amesteca bine ouale impreuna cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat pana se incorporeaza bine.Se adauga pudra de migdale care a fost putin rumenita in cuptor,apoi se adauga amidonul,laptele si frisca lichida.(trebuie sa fie o compozitie lichida ca de clatite)

Intr-o tava unsa cu unt se pun ciresele(ptr un clafoutis mai inalt se poate folosi o tava mai mica sau se poate dubla compozitia)(fara sucul care sa scurs din ele) si peste ele se toarna compozitia obtinuta.

Se da tava la cuptorul incins la 200°c,30-40 min pana cand se rumeneste frumos.

Se lasa la racit apoi se poate portiona.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ligia Bxl 1

17.06.2014, 19:58

Lia draga ca de obicei esti tu draguta tare

tarasmariana 1

23.06.2014, 07:17

Arata super !

Ligia Bxl 1

05.07.2014, 17:08

Mariana merci frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]