Clatite a la buni

de Anamaria7 in Prajituri, 15 Sep 2011 | 18042 vizualizari

 

Mereu cand e vorba de clatite la buni, facem mai intai cu branza, apoi, daca mai ramane aluat, facem si cateva simple care se mananca cu gem :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • cca 500 ml apa minerala
  • 200-300 ml lapte
  • 500 gr cas
  • sare dupa gust
  • marar tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite a la buni:

Aluat:

Peste faina si sare punem laptele si amestecam. Daca nu se omogenizeaza incepem sa adaugam si din apa minerala, tot cate putin, batand aluatul cu o lingura de lemn pentru a "omori" cocoloasele :) La final punem ouale batute si verificam gustul (daca mai trebuie sare).

Umplutura de branza:

Casul se rade marunt si se amesteca cu marar si sare.

Coacerea:

Dupa ce clatita s-a copt pe o parte, se intoarce pe partea cealalta. Partea coapta se acopera cu o lingura buna de umplutura doar pe jumatate de cerc, se lasa sa se coaca si partea opusa, apoi se impatura.

TIPS-URI

1

La lichide niciodata nu am masurat exact, dar trebuie mult mai multa apa decat lapte, altfel aluatul e prea gras si devine gumilastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite a la buni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]