Clatite banatene

de Adinacarla in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 5159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 clatite
  • 500 de grame de branza de vaci
  • 5 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 250 grame de smantana dulce
  • 250 de grame de zahar
  • stafide
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Se amesteca branza dulce cu un ou intreg, 50g zahar si stafide, 2 plicuri de zahar vaniliat.

Separam ouale, galbenusele le mixam cu 100g zahar si smantana.

Umplem caltitele cu amestecul de branza se impacheteaza si se aseaza intr-un vas uns cu unt ( eu am avut o tava de inox).Punem cateva bucati mici de unt si deasupra de caltite.

Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.plbusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de  zahar si se continuam baterea pana la dizolvarea complecta a zaharului. Cand crema de galbenusuri pare sa se inchege pe margini, se scoate tava din cuptor si se monteaza rapid pe deasupra bezeaua. Introducem dinou la cuptor si se mai coace pana cand se caramelizeaza bezeaua.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]