Clatite brasovene

de Lau in Mancaruri cu carne, 15 Apr 2012 | 11681 vizualizari

 

m-am inspirat de la allda

 

INGREDIENTE

CLATITE

  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • faina
  • ulei
  • 1 praf de sare

UMPLUTURA

  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 1 ardei rosu
  • patrunjel

CRUSTA

  • pesmet
  • 3 oua
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene:

Clatitele

-se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida,se omogenizeaza

se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu putin ulei incins si se prajesc clatitele pe ambele parti

UMPLUTURA

- intr-o tigaie incalzim putin ulei,adaugam ceapa tocata si o calim putin,

adaugam ardeiul si carnea tocata si lasam sa fiarba cca 5 min,

adaugam laptele batut cu ouale si 1 lingura faina si condimentele dupa gust,

amestecam bine si lasam sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul,

IMPATURITUL

-pe fiecare clatita am adaugat 2-3 linguri de umplutura si am pliat capetele apoi am rulat,

CRUSTA

-trecem clatita prin ouale batute apoi prin pesmet si din nou prin ou apoi le prajim in baie de ulei inchins.

le scoatem pe un servetel absorbant

Le servim cu sos de rosii sau cu mujdei

eu am facut si cu fulgi de porumb

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]