Clatite cu branza

de Miha in Dulciuri, 29 Apr 2010 | 6413 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g branza de vaci
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri bilute de ciocolata
  • 150 g faina
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza:

Branza de vaci o mixam cu zaharul si o parte din lapte , daca este prea uscata, pana devine ca o crema fina de branza.

Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le mixam unul cate unul in crema de branza. Adaugam restul de lapte si esenta de vanilie. Adaugam si faina, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitie, impreuna cu bilutele de ciocolata.

Ungem o tigaie cu putin unt si turnam cu un polonic din compozitie, atat cat sa se acopere suprafata tigaii, in strat potrivit de gros. Cand s-a prajit foaia pe o parte, se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei palete. Foile sunt destul de moi si fragile, dar cu putina atentie se pot intoarce foarte bine.

Se scot pe un platou, se impacheteaza in 4 si se pudreaza cu zahar.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu smantana si dulceata