Clatite cu branza la cuptor - Blynai

de Catalina L in Dulciuri, 16 Feb 2017 | 4962 vizualizari

 

Ziua națională a Lituaniei este sărbătorită astazi 16 februarie - Ziua proclamării independenței de stat (1918). Dupa reteta de Papanasi lituanieni - Varškėčiai, va invit astazi la clatite.
In  Lituania, clatitele blynai sunt foarte populare.
Spre deosebire de blinis, aluatul este fara drojdie, deci un aluat de clatite obisnuit.
Se servesc umplute cu branza de vaci si acompaniate de smantana.
Seamana cu clatitele romanesti nu-i asa?
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/clatite-cu-branza-la-cuptor-blynai.html

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 2 cani de faina
  • 3 cani de lapte (am pus 4)
  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar
  • sare
  • ulei

Umplutura:

  • 400 g de branza de vaci
  • 6 linguri de zahar
  • 1 ou
  • vanilie esenta
  • o mana buna de stafide

Topping;

  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri zahar
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza la cuptor - Blynai:

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca aluatul vi se pare cam gros si amestecati. Cu un polonic, depuneti din compozitie in tigaia incinsa si unsa. Formati astfel clatitele si le coaceti pe ambele parti. Continuati pana terminati compozitia.

 

Pregatiti umplutura:

Amestecati branza cu zaharul, vanilia, oul si stafidele.

Umpleti clatitele cu compozitia pregatita si depuneti-le intr-o tava unsa.

Amestecati smantana cu zaharul si varsati-o peste clatite.

Dati-le la cutorul incins la 220°C, timp de 10-15 minute.

Serviti-le calde pudrate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza la cuptor - Blynai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]